2 vleestomaten 1 uitje 2 eetlepel(s) fijngehakte koriander 4 takjes koriander 1 theelepel(s) tapenade 1 Tabasco 1 limoen 1 teentje knoflook 6 eetlepel(s) eetlepels olijfolie 1 aubergine 200 gm gerookte zalm 50 gm veldsla 4 theelepel(s) crème fraîche Snijd voor de salsa de tomaten in stukjes. Halveer de ui, snijd er zeer dunne plakjes van en vermeng die met de tomaat, de fijngehakte koriander, de tapenade en een paar druppels Tabasco. Knijp de limoen erboven uit en roer het geheel om. Knijp de knoflook uit en roer de olijfolie erdoor. Snijd de aubergine in 20 dunne plakken, bestrijk ze aan beide kanten met een beetje knoflookolie en bak ze op een hete grillplaat of in een droge koekepan aan beide kanten lichtbruin. Snijd de zalm in 16 brede repen. Leg de plakken aubergine dakpansgewijs op 4 borden met tussen elke plak wat veldsla, een reep zalm en een schep van de salsa. Schep er een lepeltje crème fraîche naast en garneer met een takje korian- der. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711705,Kalorio
Braziliaanse compositie van zalm en aubergine is een recept van De Virtuele Keuken