Salade Met Spekreepjes En Croutons

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 tomaten 4 sneetjes oud witbrood (of 2 pistoletjes) 2 theelepels grove mosterd 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel kruidenazijn 1 duobakje katenspekreepjes (ca. 200 g) 1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (200 g) Bereiden Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in smalle reepjes snijden. Brood in blokjes snijden. In slaschaal romige dressing roeren van mosterd, mayonaise, slagroom en azijn. Op smaak brengen met zout en peper. In droge koekenpan spekreepjes krokant bakken. Spek op bord met keukenpapier scheppen en laten uitlekken. In achtergebleven bakvet broodblokjes goudbruin bakken (= croutons). IJsbergsla door dressing mengen en over vier borden verdelen. Bestrooien met knapperige spekreepjes en croutons. Ook lekker! BLT-bagels. Bak hiervoor plakjes bacon of ontbijtspek krokant in een droge koekenpan. Rooster gehalveerde bagels in de broodrooster en besmeer het snijvlak van de onderste helft met mosterdmayonaise of roomkaas naturel. Stapel hierop een laag ijsbergsla, dunne plakjes tomaat en het knapperige spek. Dek af met de bovenste bagelhelft. Wijnadvies Lichte, frisse, fruitige witte wijnen

Salade Met Spekreepjes En Croutons is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept