4 tomaten 4 sneetjes oud witbrood (of 2 pistoletjes) 2 theelepels grove mosterd 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel kruidenazijn 1 duobakje katenspekreepjes (ca. 200 g) 1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (200 g) Bereiden Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in smalle reepjes snijden. Brood in blokjes snijden. In slaschaal romige dressing roeren van mosterd, mayonaise, slagroom en azijn. Op smaak brengen met zout en peper. In droge koekenpan spekreepjes krokant bakken. Spek op bord met keukenpapier scheppen en laten uitlekken. In achtergebleven bakvet broodblokjes goudbruin bakken (= croutons). IJsbergsla door dressing mengen en over vier borden verdelen. Bestrooien met knapperige spekreepjes en croutons. Ook lekker! BLT-bagels. Bak hiervoor plakjes bacon of ontbijtspek krokant in een droge koekenpan. Rooster gehalveerde bagels in de broodrooster en besmeer het snijvlak van de onderste helft met mosterdmayonaise of roomkaas naturel. Stapel hierop een laag ijsbergsla, dunne plakjes tomaat en het knapperige spek. Dek af met de bovenste bagelhelft. Wijnadvies Lichte, frisse, fruitige witte wijnen