250 ml couscous =meet af met een maatbeke; r= 250 ml water, kokend 1/2 theelepel(s) gemalen gember 1/2 theelepel(s) gemalen kaneel 400 gm kikkererwten, blik of pot 100 gm grote gele rozijnen 1 citroen het sap en het raspsel 1 eetlepel(s) verse munt, in reepjes plus extra; om te garneren 1 eetlepel(s) verse koriander, in reepjes 3 eetlepel(s) olijfolie 1 zeezout en versgemalen zwarte pepe; r 1 parten citroen om te garneren ----ERBIJ---- 150 ml creme frache 1 theelepel(s) grove chilivlokken 2 grote uien, in ringen 2 eetlepel(s) olijfolie Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water er op. Dek de couscous af met een deksel en laat de couscous in vijf minuten gaar worden. Maak de korrels los met een vork en meng de overige ingrediënten erdoor. Bak de uienringen op een laag vuur tot ze bruin en zacht zijn. Garneer de couscous met verse munt, uienringen en parten citroen. Eet de salade op kamertemperatuur met een schep van de pittige room Bron: Libelle :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :