750 gm kleine aardappels 3 eetlepel(s) cider witte wijnazijn 4 eieren 5 eetlepel(s) mayonaise 125 ml zure room 2 eetlepel(s) mosterd 1 versgemalen peper 1 zoete ui 3 bleekselderij (stengels) 3 liter bieslook (gesnipperd) Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water. Kook de aardappels gaar in ruim kokend water met zout in ongeveer 20 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen. Trek met een mesje de schillen van de warme aardappels en snijd ze in plakjes van ca o,75 cm dikke plakken. Doe de plakjes in een kom schep direct de azijn erdoor en laat ze afkoelen. Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze schrikken onder stromend water ( dan verkleuren de dooiers niet) Halveer de eieren en wip de dooiers eruit. Prak de dooiers fijn in een kom, klop de mayonaise,zure room en mosterd erdoor. Breng het op smaak met zout en peper. Snijd de eiwit in stukjes. Pel de ui. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Schep in een wijde kom de aardappel, ui en bleekselderij, het eiwit en het sausje door elkaar. Strooi de bieslook erover. Recipe by Genieten van hartig :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711673,Kalorio
Aardappelsalade met ei en bleekselderij is een recept van De Virtuele Keuken