4 grote maiskolven met schutblad 150 gm ongezouten roomboter 1 zout, versgemalen peper 1 barbecue Bind de ma‹skolven met schutbladeren met een stukje touw dicht en laat ze ca. 1 1/2 uur in een emmer met koud water onder staan. Steek de barbecue aan. Haal de ma‹skolven uit het water en laat ze goed uitlekken. Leg de kolven met schutbladeren ca. 30 minuten op de barbecue, de ma‹s wordt zo in z'n eigen jasje gaar gestoomd. Verwijder voor het serveren de schutbladeren en het stronkje. Rol de ma‹skolven door de boter en bestrooi ze met zout en peper. Serveer ze met servetten of ma‹skolf-vorkjes. Geef er geroosterd vlees of kip bij, bijvoorbeeld geroosterde kippeboutjes. Bij de traditioneel Amerikaanse bereidingswijze van ma‹skolven worden de schutbladeren wel verwijderd. Kook de ma‹skolven in kokend water met zout en 1 eetlepel suiker in ca. 12 minuten gaar. Of stoom de ma‹skolven in het mandje van een stoompan boven een laagje kokend water in ca. 10 minuten gaar. Lekkere bijgerechtjes hierbij zijn: Potato fritters (gefrituurde aardappelschilletjes): boen de aardappelen schoon en haal er met een dunschiller lange dunne slierten schil af. Frituur de schillen kort in heet frituurvet tot ze mooi krokant zijn. Kruidenboter: meng 150 gr zachte boter met zout, peper, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 2 eetlepels fijngesneden peter- selie, 1 fijngeprakte hardgekookte eidooier en 25 gr geraspte Parmezaanse kaas. Yoghurtdip: roer in een kom 1 potje Bulgaarse yoghurt (125 ml), 1 eetlepel limoensap (bijv. Sicilia), 1/2 in ringetjes gesneden groene peper en 2 eetlepels korianderblaadjes tot een sausje. Breng het pittig op smaak met Worcestershiresauce (Lea en Perrins). :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711716,Kalorio