300 gm (bos)wortels 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge 1 teen knoflook, uitgeperst 1 sap en rasp van l sinaasappel 2 theelepel(s) paprikapoeder 1/2 theelepel(s) djinten 2 bosuitjes in ringetjes 1 eetlepel(s) sesamzaadjes 1 zout 1 versgemalen peper Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in kleine blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine pan en fruit de knoflook zachtjes aan. Schep de blokjes wortel erdoor en voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, het paprikapoeder en de djinten toe. Kook de blokjes wortel in ca. 4 minuten beetgaar en laat het vocht verdampen. Schep van het vuur af de rest van de olijfolie, de bosuitjes en het sesamzaad erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de wortelsalade afkoelen en doe de salade over in een mooi schaaltje. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2