1 wortel (80 gr) 100 ml groentebouillon 1 ui (40 gr) 2 eetlepel(s) koudgeperste walnotenolie (20 gr) 3 eetlepel(s) appelazijn (30 gr) 1 een klein beetje zeezout 1 vers gemalen zwarte peper 1 theelepel(s) mosterd (5 gr) 1 eetlepel(s) fijngehakt bieslook 1/4 krop ijsbergsalade 1 venkelknol (150 gr) 1 bosje radijs (125 gr) 1 naar wens 1 eetl sesamzaad (10 gr) 1. Was de wortel, schrap hem en snijd hem in kleine blokjes. Kook ze in de groentebouillon beetgaar. Laat de wortel en de bouillon afkoelen. Maak de ui schoon en hak hem fijn.
2. Roer de appelazijn en 4 eetl koude groentebouillon door de walnotenolie en maak het op smaak af met een beetje zeezout, peper, mosterd en bieslook. Schep de ui- en wortelblokjes erdoor en laat dit even trekken.
3. Maak de ijsbergsla schoon, was haar, schud haar droog en snijd de sla in reepjes. Maak de venkel schoon, was en halveer haar en snijd de stronk eraf. Snijd de venkel in dunne reepjes, hak het venkelgroen fijn en schep dit door de vinaigrette.
4. Maak de radijs schoon, was ze, halveer ze en snijd ze in plakjes. Meng alle ingrediënten in een schaal door elkaar en schep de wortelvinaigrette lepelsgewijs over de groente. Rooster eventueel het sesamzaad in een droge pan en strooi dit nog warm over de salade 82 Kcal / 342 Kj, 2 gr E, 7 gr V., 0 mg Chol., 4 gr Kh Bron: Mailinglist Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1