2 tomaten 1 geperst knoflookteentje 1 dikke aardappel 1 komkommer 300 gm drooggezouten ham (in zeer fijne p; lakjes) 1 blokje parmezaanse kaas 1 wat raketsla 1 peper 1 zout 1 olijfolie Pel de tomaten, snijd ze in vieren, ontpit ze, snijd het vruchtvlees in stukken en laat alles in een pannetje met het geperst knoflookteentje inkoken tot een dikke brij. Kruid met peper en zout en mix fijn. Snijd 4 dikke plakken uit de geschilde aardappel. Laat ze 5 minuten blancheren en dan uitlekken. Dep ze droog, strijk ze aan weerszijden in met olijfolie, kruid met peper en zout. Laat ze aan elke kant 3 minuten roosteren onder de warme ovengrill of op de barbecue. Spoel de komkommer, droog hem en snijd hem, zonder te schillen, in flinterdunne rondjes met de keukenschaaf of de keukenrobot. Leg op elk bord een bedje komkommerrondjes, kruid ze met peper en zout en overgiet met een streepje olijfolie. Schik er een laag hamplakjes op en daarbovenop nog een laagje komkommerrondjes. Garneer met schilfers Parmezaanse kaas, de geroosterde aardappelplak, raketsla en puntjes tomatencoulis. BEREIDINGSDUUR: 30 MIN. Bron: Informatiefolder Flandriagroenten :Stichworte : Salades :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2