250 gm eiermie 100 gm peultjes 3 eieren 3 eetlepel(s) melk 4 eetlepel(s) olie 1 eetlepel(s) sesamolie 25 gm boter 1/2 krop sla 4 waspeentjes 1/4 prei 100 gm ham 4 geconfijtuurde gemberbolletjes 2 eetlepel(s) kruidenazijn 1 eetlepel(s) sherry 1 zout 1 peper 3 eetlepel(s) verse koriander Kook de eiermie volgens gebruiksaanwijzing. Haal de peultjes af en blancheer ze ca. 3 minuten in kokend water. Spoel ze in een zeef af onder koud water. Klop de eieren los met melk, zout en peper. Verhit de boter in een grote koekepan en bak een dunne omelet. Rol de omelet op en laat hem afkoelen. Was de sla en laat de bladeren in een vergiet uitlekken. Maak de worteltjes en prei schoon en snijd ze in fijne stukjes. Snijd ook de ham en gember in stukjes. Roer de azijn, sherry, zonnebloemolie, sesamolie en sojasaus in een schaal tot een sausje. Schep de prei, worteltjes, ham en gember erdoor. Giet de mie af. Snijd de slierten enkele malen door en schep deze nog warm door de saus. Knip de koriander erboven fijn en schep de peultjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Snijd de omeletrol in dunne plakjes. Bekleed een platte schaal met de slabladeren en schep de miesalade erop. Leg de omeletrolletjes langs de rand van de salade. Laat de salade liefst nog een half uur staan. Lekker met kroepoek. Recipe by MisterMail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711776,Kalorio
Oosterse miesalade met omeletrolletjes is een recept van De Virtuele Keuken