Bocholter blonde

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 sjalotten 1 flesje bocholter kwik 150 gm boter 30 gm bloem 350 deciliter slagroom 1 bruine basterdsuiker 1 peterselie Laat de fijngesnipperde sjalotten samen met de helft van het blonde Belgi- sche bier (dit kan bijvoorbeeld ook Seizoens, Jupiler of Stella Artois zijn) zachtjes inkoken. Giet er al roerend de rest van het bier bij. Voeg onder voortdurend roeren de boter in blokjes toe en laat de saus even inkoken. Vermeng de bloem met de room en voeg dit mengsel aan de saus toe. Blijf roeren en laat zachtjes doorkoken tot een mooie gebonden en zachtromi- ge saus ontstaat. Breng die op smaak met zout, peper en, als het bier een te bittere smaak geeft, met wat basterdsuiker. Maak de saus af met fijngehakte peterselie. Deze saus is vrij neutraal en smaakt vrijwel overal bij. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

22.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711885,Kalorio

Bocholter blonde is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Cookies met Smarties
20 min Snack
Bekijk recept