3 sjalotten 1 flesje bocholter kwik 150 gm boter 30 gm bloem 350 deciliter slagroom 1 bruine basterdsuiker 1 peterselie Laat de fijngesnipperde sjalotten samen met de helft van het blonde Belgi- sche bier (dit kan bijvoorbeeld ook Seizoens, Jupiler of Stella Artois zijn) zachtjes inkoken. Giet er al roerend de rest van het bier bij. Voeg onder voortdurend roeren de boter in blokjes toe en laat de saus even inkoken. Vermeng de bloem met de room en voeg dit mengsel aan de saus toe. Blijf roeren en laat zachtjes doorkoken tot een mooie gebonden en zachtromi- ge saus ontstaat. Breng die op smaak met zout, peper en, als het bier een te bittere smaak geeft, met wat basterdsuiker. Maak de saus af met fijngehakte peterselie. Deze saus is vrij neutraal en smaakt vrijwel overal bij. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :