Broccoli kaasragout

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gm broccoli 1 groentebouillontablet 250 gm 20+ kaas (plat stuk) 2 eetlepel(s) dieetmargarine 40 gm bloem 1 peper
Voorbereiding
swijze: Maak de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes en snij de stronk in kleine stukjes. Kook de broccoli in water met bouillontablet in ongeveer 4 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en bewaar het kookwater. Ontkorst de kaas en snij in kleine blokjes. Smelt in een pan de dieetmargarine. Voeg de bloem in een keer toe en roer tot de bloem alle margarine heeft opgenomen. Meet 4 dl kookwater af (of vul aan met wat water). Voeg beetje bij beetje het kookwater toe aan bloem-margarine mengsel en roer voortdurend tot een gebonden saus ontstaat. Voeg broccoli en blokjes kaas toe en verhit even goed door. Breng op smaak met peper. Lekker met zilvervliesrijst en een tomatensalade. Serveertips: 220 kcal p.p 21 g eiwit 10 g vet waarvan 4 g verzadigd vet 10 g koolhydraten voor knoflookliefhebbers kan er natuurlijk een tentje knoflook bij Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 15.01.2003 :Fingerprint : 26450887,459711888,Kalorio

Broccoli kaasragout is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kaasragout met peterselieworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla Met Kaasragout
10-20 min -
Bekijk recept
Knapperige Broodjes Gevuld Met Kaasragout
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige Broodjes Gevuld Met Kaasragout
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept