400 gm broccoli 1 groentebouillontablet 250 gm 20+ kaas (plat stuk) 2 eetlepel(s) dieetmargarine 40 gm bloem 1 peperVoorbereiding swijze: Maak de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes en snij de stronk in kleine stukjes. Kook de broccoli in water met bouillontablet in ongeveer 4 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en bewaar het kookwater. Ontkorst de kaas en snij in kleine blokjes. Smelt in een pan de dieetmargarine. Voeg de bloem in een keer toe en roer tot de bloem alle margarine heeft opgenomen. Meet 4 dl kookwater af (of vul aan met wat water). Voeg beetje bij beetje het kookwater toe aan bloem-margarine mengsel en roer voortdurend tot een gebonden saus ontstaat. Voeg broccoli en blokjes kaas toe en verhit even goed door. Breng op smaak met peper. Lekker met zilvervliesrijst en een tomatensalade. Serveertips: 220 kcal p.p 21 g eiwit 10 g vet waarvan 4 g verzadigd vet 10 g koolhydraten voor knoflookliefhebbers kan er natuurlijk een tentje knoflook bij Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 15.01.2003 :Fingerprint : 26450887,459711888,Kalorio