600 gm kastanjechampignons 1 flinke ui 1 tot 2 teentjes knoflook 50 gm boter 150 gm mager rookspek in reepjes 1 theelepel(s) fijngehakte verse of 1/2 tl gedroo; gde dragon 1 theelepel(s) fijngehakte verse of 1/2 theel. g; edroogde tijm 1/8 liter kippenbouillon ofgevogeltefond 1/8 liter droge witte wijn 200 gm crème fra‹che 1 allesbinder of aangeroerdema‹zena 1 zout 1 versgemalen peper 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselieVoorbereiding : Borstel de champignons schoon. Verwijder een plakje van de steel en snijd de champignons in plakjes of halveer ze. Snipper de ui en de knoflook. Bereiden: Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en laat het spek kort uithakken. Voeg de ui, de knoflook, de dragon en de tijm toe en laat fruiten tot de ui glazig is. Voeg de champignons toe en laat ze omscheppend bakken tot het vrijgekomen vocht is verdampt. Blus af met de bouillon (of de fond) en de wijn en breng aan de kook. Roer er de crème fraîche door en bind de saus met allesbinder of ma‹zena. Breng de ragout op smaak met wat zout en peper en bestrooi voor het serveren met de peterselie. Lekker met rijst en bijvoorbeeld broccoli. WIJN ADVIES: MOOI TE COMBINEREN MET FRUITRIJKE WITTE WIJNEN ALS ELZASSER PINOT BLANC, EEN WITTE BERGERAC OF EEN WITTE GASCOGNEWIJN (7-9øC).Voorbereiding stijd: circa 45 minuten. Voedingswaarde per persoon : eiwit 12 g vet 40 g koolhydraten 7 g, kcal(kj)436(1831). Recipe by Kookdoos Ma :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2