Champignonsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 gm verse champignons 2 sjalotten of 1 kleine ui 2 eetlepel(s) boter of margarine 1 citroensap 1 theelepel(s) bloem 2 eierdooiers 1 kopje zoete of zure room 1 bosje peterselie 1 witte peper 1 zout Fruit in een bakpan de fijngehakte sjalotten langzaam in hete boter glazig. Maak intussen de champignons schoon, snijd ze dun en besprenkel ze met citroensap opdat ze wit blijven. Doe ze in de pan en roer ze om. Giet er een scheplepel heet water op en laat ze toegedekt ca 10 minuten op een laag vuur stoven. Roer de bloem door 1 kopje koud water, giet over in de pan en roer tot het papje kookt. Voeg citroensap, zout en peper toe en neem de pan van het vuur. Klop de dooiers met 1 kopje room en roer ze met 2 eetlepels gehakte peterselie door de saus. Heerlijk bij gekookte kip, kalfsvlees, kalfszwezerik, kalfstong of heilbot. Recipe by Erie Fraters :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

2.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711895,Kalorio

Champignonsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept