Witlof met sesam-knoflooksaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg witlof 150 ml groentebouillon 1 1/2 eetlepel(s) sojasaus 1 theelepel(s) sesamolie 3 teen knoflook geperst 1 eetlepel(s) rijstazijn 1 eetlepel(s) suiker 1 eetlepel(s) maismeel Haal de lelijke bladeren van de witlof en snijd de stronken in 4-en. Snijd het harde binnenste uit iedere kwart. Doe de witlof in een stoompan en stoom het 5 tot 7 minuten afhankelijk van de dikte van de stronken. Maak in de tussentijd de saus. Breng bouillon aan de kook met sojasaus, sesamolie, knoflook, rijstazijn en suiker. Meng maismeel met wat water en roer het door de saus. Laat het 2 tot 3 minuten zachtjes koken. Verdeel de witlof over 4 borden en giet de saus eroverheen. Recipe by Tabitha Hinde :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

2.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711973,Kalorio

Witlof met sesam-knoflooksaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept