200 gm paddestoelen naar jaargetijde 2 eetlepel(s) bloem 2 eetlepel(s) boter of margarine 2 eetlepel(s) gehakte wortelen 4 eetlepel(s) ham (blokjes) 1 glas madera 1 scheutje rode wijn 2 kp vleesbouillon 2 eetlepel(s) gehakte peterseliewortel 2 eetlepel(s) gehakte selderij 1 citroensap 1 mespunt suiker 1 cayennepeper 1 zout Maak de paddestoelen schoon en snijd in dunne schijfjes. Bak de bloem bruin in de boter of margarine, blus af met de wijn en roer alles glad. Giet de bouillon erbij en roer de peterseliewortel, de selderij, de wortelen en de ham erdoor. Doe de paddestoelen erbij en laat alles 25 minuten op een lage vlam koken. Druk alles door een fijne zeef, roer de madera erdoor en maak de saus op smaak af met een paar druppels citroensap, de suiker, cayennepeper en zout. Bij gekookte ham, gebraden varkensvlees of ossentong. Recipe by Erie Fraters :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2