3 middelgrote rode paprika's 1 kg abrikozen 1 kg rode pruimen 1 1/4 liter cider- of appelazijn 1/2 liter water 325 gm witte suiker 500 gm lichtbruine suiker 4 cm fijngesneden geschilde verse gembe; rwortel 2 eetlepel(s) (zee)zout 30 gm geroosterde mosterdzaadjes 1 middelgrote in vieren gesneden ui 2 chili serrano pepers 5 fijngehakte teentjes knoflook 1 stokje kaneel (2 1/4 liter) Ontpit de abrikozen en de pruimen en snijd ze in vieren. Rooster de paprika's, haal het vel eraf,snijd ze in de lengte in vieren en zet ze apart. Doe d abrikozen, de pruimen, 7 dl azijn en het water in een grote roestvrijstalen pan en laat de vruchten in ca. 25 minuten op laag vuur zacht worden. Neem de pan van het vuur. Doe de rest van de azijn en de suiker in een andere, nog grotere roest- vrijstalen pan en breng het al roerend aan de kook. Voeg het vruchtenmengsel, de gember, het zout, het mosterdzaad, de ui, de pepers, de knoflook, het kaneeltokje en de paprika's toe en laat het geheel afgedekt ca. 5 minuten zachtjes koken. Neem dan het deksel van de pan en laat het onder regelmatig roeren 1 uur verder sudderen. Verwijder het kaneeltokje. Pureer de massa enkele seconden in een foodprocessor en doe hem weer in de pan. Laat de saus al roerend ca. 15 minuten zachtjes koken tot ze dik begint te worden (bij het afkoelen wordt de saus nog wat dikker). Schep de saus in gesteriliseerde (jam)potten en zet die ca. 10 minuten in een pan kokend water. Na 2-4 weken is de saus klaar voor gebruik. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2