1 prei 4 gemberbolletjes 2 eetlepel(s) boter of margarine 200 ml droge rode wijn 1 eetlepel(s) grove mosterd 1 schaaltje kabeljauwfilet (ca. 200; g) 2 theelepel(s) viskruiden (ah) 1 zout 1 peper Prei wassen en in stukken van ca. 10 cm snijden. Stukken in smalle lange reepjes snijden. Gemberbolletjes in plakjes snijden, plakjes halveren. In pan boter verhitten. Prei op hoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Prei op bord scheppen. Gemberplakjes aan bakvet toevoegen en al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Wijn en mosterd aan gember toevoegen. saus op hoog vuur ca. 3 minuten tot helft laten inkoken. Kabeljauwfilets bestrooien met kruiden. In saus leggen en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes stoven. Twee borden voorwarmen. Vis heel voorzichtig keren, preireepjes erop leggen en afgedekt nog ca. 3 minuten zachtjes stoven. Vis op borden scheppen. saus op smaak brengen met zout en peper en rond vis op borden scheppen. Serveren met aardappelpuree en peultjes. bron : Allerhande 1 februari 1996 :Stichworte : Visgerechte :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0