Asperge-doperwtjessoep met dragon

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 eetlepel(s) olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 1 sjalot, gesnipperd 800 ml kippenbouillon 1 bosje groene asperges, 3 cm van de; onderkant afgesneden 200 gm diepvriesdoperwten 3 eetlepel(s) verse dragon + extra om te garnere; n 1 zout en versgemalen zwarte peper 1 slankroom Verhit de olie en fruit de ui en de sjalot. Voeg de helft van de bouillon toe. Snijd de asperges in stukken van 3 a 4 cm. Doe ze in de soep met de doperwten en dragon. Laat de soep 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken. Bewaar een paar mooie stukken asperge als garnering. Pureer de soep. Voeg de rest van de bouillon toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met de overgebleven asperges, dragon en een scheutje slankroom. Lekker met: grissini(Italiaanse soepstengels) met kruiden met een plak rauwe ham erom. Tip: maak de soep gevulder met 250 gr krabvlees of krabsticks Bron: Libelle nr. 19 / 2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3

0.0

6.2002 :Fingerprint : 26450887,459711988,Kalorio

Asperge-doperwtjessoep met dragon is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept