30 gm gedroogde paddenstoelen naar keuze 1 bakvorminvetter 1 wit van 2 - 3 preien, in ringen 2 eetlepel(s) bloem 1 eetlepel(s) kerrie 900 ml magere melk 1 kippenbouillontablet 250 gm champignons 10 verse shiitake bis 20% mehr 1 eetlepel(s) droge sherry 1 eetlepel(s) fijngehakte kervel Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom, giet er 4 dl kokend water op en laat de paddenstoelen tot verder gebruik weken. Zet een pan met een dikke bodem 1 minuut op middelhoog vuur. Vet de panbodem twee keer in met bakvorminvetter. Voeg de preiringetjes toe en bak ze onder voortdurend omscheppen tot ze glazig zijn. Roer de bloem en het kerriepoeder er met een houten lepel door tot de prei geheel met het bloem-kerriemengsel is omgeven. Voeg de melk en het bouillontablet toe, draai het vuur hoog en draai weer laag zodra de melk langs de rand begint te borrelen. Roer de soep met een garde glad en kook er de champignons en shiitake 5 minuten in. Neem intussen de gedroogde padenstoelen uit het weelvocht, laat ze uitlekken, knijp er het laatste vocht uit en snijd de paddenstoelen grof. (Bewaar het paddenstoelenweekvocht voor een andere soep of saus; door het nu toe te voegen zou de soep te dun worden en/of de melk gaan schiften.) Voeg de paddenstoelen aan de soep toe, kook de soep nog 1 minuut en roer er de sherry door. Garneer de soep met de fijngehakte kervel. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 16.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712120,Kalorio