Knolselderijpuree uit de braadzak

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

550 gm knolselderij, geschild, in blokjes; van 1,5 cm 1 middelgrote wortel, geschrapt, in; blokjes 150 ml halfvolle melk 1/2 theelepel(s) versgeraspte nootmuskaat 1 grof zeezout 1 versgemalen peper 25 gm boter 3 eetlepel(s) magere yoghurt 1/2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie Variatie: Vervang knolselderij desgewenst door raapjes of koolrabi. Doe de knolselderij, de wortel, de melk, de nootmuskaat en een beetje zout in een grote magnetronbestendige braadzak. Bind de zak losjes dicht en leg hem op een magnetronbestendig bord. Zet 12 minuten op HOOG in de magnetron en keer de zak halverwege de tijd voorzichtig om. Laat 2 minuten nagaren. Laat de inhoud van de zak zo in de kom van de foodprocessor glijden. Voeg de boter en de yoghurt toe en schakel kort in tot het gladde puree is. Breng de puree op smaak met zout en peper en schep ze in een schaal. Bestrooi met de peterselie en serveer meteen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 16.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712127,Kalorio

Knolselderijpuree uit de braadzak is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met couscous
1u10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen Hawaï met sugarsnaps
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm met bloemkool op aardappel-knolselderijpuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met tomaat en geitenkaas van Arlette Swartjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in pecannotenkorstje met knolselderijpuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept