1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 small venkel, in dunne reepjes 500 gm mosselen 500 gm stevige vis, zoals kabeljauw, poon; , tilapia 200 gm garnalen met staart 1 bladpeterselie om te garneren 1 zout en peper Los de gestampte saffraan op in 3 eetlepels hete bouillon in een wijde hapjespan of een andere grote pan. Voeg de olie toe en fruit de ui, knoflook en prei 2 minuten op een laag vuur. Doe de tomatenblokjes erbij en de suiker, bleekselderij, venkel en de rest van de bouillon (voeg eventueel een klein glas droge witte wijn toe). Laat de soep op een laag vuur met het deksel op de pan zachtjes koken tot de groenten zacht zijn. Was ondertussen de mosselen, verwijder schelpen die open blijven staan. Leg eerst de moten vis in de soep, daarna de garnalen en de mosselen. Doe het deksel weer op de pan en laat alles nog eens 10 a 12 minuten zachtjes koken tot alle schelpen openstaan. Verwijder de schelpen die dicht gebleven zijn. Garneer met gehakte peterselie. Lekker met: stokbrood. De mensen aan tafel die niet lijnen kunnen een stukje stokbrood met een flinke schep aioli in de soep leggen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2