Mokkamousse

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

9 blaadjes witte gelatine 4 eieren 1 eetlepel(s) oploskoffie 2 eetlepel(s) cacao 1/4 liter halfvolle melk 1 zoetstof De gelatine weken in koud water. De eieren splitsen. De eidooiers schuimig kloppen. De oploskoffie en de cacao uitroeren met een beetje melk. De rest van de melk aan de kook brengen. Al roerende het koffie-cacao-mengsel bij de melk voegen. De melk door de eidooiers kloppen en het geheel terug doen in de pan. Het mengsel mag niet meer koken, blijf roeren tot de vla gebonden is. De gelatine uitknijpen en van het vuur af oplossen in de vla. De vla onder nu en dan roeren laten afkoelen. De eiwitten stijf kloppen. Als de vla geleidikte heeft, het eiwitschuim voorzichtig erdoor scheppen. Zoetstof naar smaak toevoegen. De vla in een met water of eiwit omgespoelde puddingvorm gieten en gedurende 4 uur in de koelkast laten opstijven. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 16.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712159,Kalorio

Mokkamousse is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Mokkamousse
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart Met Mokkamousse
30-60 min -
Bekijk recept
Mokkamousse Met Walnotensaus En Sesamgalettes
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Mokkamousse
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Mokkamousse
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart Met Mokkamousse
30-60 min -
Bekijk recept
Mokkamousse Met Walnotensaus En Sesamgalettes
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Mokkamousse
30 min Nagerecht
Bekijk recept