1 rode paprika 1 groene paprika 1 ui 1 courgette 2 tomaten 1 bakje quorn stukjes 2 eetlepel(s) olijfolie 2 theelepel(s) paprikapoeder 2 theelepel(s) provencaalse kruiden 300 gm rijst 3/4 liter groentebouillon 1 zout 1 versgemalen peper 2 eetlepel(s) creme fraiche(demi) 3 eetlepel(s) gesnipperde bieslookVoorbereiding : Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm. Pel en snipper de ui, maak de courgette schoon, snijd hem overlangs in vieren en de parten vervolgens in stukjes van ca. 1,5 cm.Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.Voorbereiding swijze: Verhit de olie in een braadpan en bak de paprika en ui ca. 3 minuten , voeg de quorn stukjes toe en bak die in ca. 2 minuten rondom lichtbruin, strooi de paprikapoeder en de provencaalse kruiden erover en voeg de courgette en tomaat toe. Roer de rijst door het quorn-groentemengsel , schenk er zoveel bouillon bij dat het geheel ca. 1 cm onderstaat en breng de bouillon aan de kook. Laat de rijst afgedekt en op een laag vuur in 25 ß 30 minuten gaar worden. Breng de pilaf op smaak met zout en peper en roer de creme fraiche en bieslook erdoor. Serveertips: Geef er eventueel nog een komkommer of tomatensalade bij! :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 18.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712207,Kalorio