Roerbakken prei met lamsvlees

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 eetlepel(s) olie 2 theelepel(s) verse rozemarijn 2 theelepel(s) verse basilicumblaadjes gehakt 460 gm prei in stukjes van 2,5 cm 460 gm mager lamsvlees (van de bout), in; kleine stukjesvan 2,5 cm 400 gm tomaten uit blik 1 theelepel(s) aalbessengelei 1 eetlepel(s) gehakte munt 1 zout 1 peper 1 verse munt voor degarnering 1. Een wok (watjang) verhitten en de olie erin doen. Rozemarijn, basilicum en prei hierin 3 minuten zachtjes roerbakken. Het mengsel uit de wok scheppen en het vuur hoger zetten.

2. Het vlees in de wok doen en roerbakken tot het bruin is.

3. Het preimengsel bij het vlees in de wok doen. De -niet uitgelekte- tomaten, aalbessengelei, munt en zout en peper naar smaak toevoegen.

4. Alles afgedekt 20 minuten zachtjes verhitten, indien nodig wat water toevoegen. Het gerecht garneren met verse munt en heet serveren. TIJD: voorbereiding ongeveer 10 minuten, bereiding ongeveer 30 minuten. VOORBEREIDING: als er geen verse basilicumblaadjes en rozemarijn verkrijgbaar zijn, neem dan gedroogde kruiden, maar gebruik de helft van de hoeveelheden want de smaak is sterker. VARIATIE: als u gekookt lamsvlees gebruikt, moet u de bereiding hieraan aanpassen. 230 kilocalorieen per persoon. Recipe by Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

3.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712211,Kalorio

Roerbakken prei met lamsvlees is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept