3 flinke bosjes waterkers 4 sinaasappelen 4 eetlepel(s) plantaardige olie 1 sap en schil van 1sinaasappel 1 mespuntje suiker 1 theelepel(s) citroensap 1 zout en versgemalen zwartepeper 1. De waterkers wassen, in toefjes breken en gele bladeren en dikke stelen verwijderen.
2. Met een scherp mes de schil en het wit van de sinaasappelen snijden. Al het vrijkomende sap hierbij in een schaaltje opvangen.
3. Voorzichtig de sinaasappelpartjes uit de vliesjes halen. Restjes sap boven het schaaltje uit de vliesjes knijpen.
4. De waterkers en de partjes sinaasappelsap in een schaalleggen.
5. De rest van de ingredi‰nten bij het opgevangen sinaasappelsap in het schaaltje doen en de dressing goed mengen.
6. De dressing over de salade gieten. Doe dit vlak voor het serveren om te voorkomen dat de waterkers slap wordt. TIJD: bereiding ongeveer 25 minuten. SERVEERTIP: serveer deze salade op een bedje van geraspte wortelen. VARIATIE: gebruik grapefruit ipv sinaasappelen en krulandijvie ipv waterkers. 145 kilocalorieen per persoon. Recipe by dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2