1 aardappel (80 gr) 1 komijn 50 gm veldsla 1 krop rode sla 1/4 krop ijsbergsla 150 ml magere yoghurt 2 eetlepel(s) koudgeperste walnotenolie (20 gr) 1 theelepel(s) franse mosterd (5 gr) 2 eetlepel(s) appelazijn (20 gr) 1 een klein beetje zeezout 1 vers gemalen witte peper 1 nootmuskaat 1 takje citroenmelisse 1 bosje bieslook 2 teentjes knoflook 4 radijsjes (40 gr) 1. Was de aardappel en kook hem in een beetje water met komijn gaar.
2. Maak de veldsla schoon en was haar, verdeel de ijsberg- en rode sla in stukken, was ze en sla ze samen met de veldsla droog.
3. Maak een dressing van yoghurt, walnotenolie, mosterd en azijn en maak dit op smaak af met zeezout, peper en een klein beetje nootmuskaat.
4. Trek de blaadjes van de citroenmelisse en snijd ze fijn. Snijd het bieslook in ringetjes, maak de knoflook schoon en snijd hem fijn.
5. Schil de gare aardappel en prak hem met een vork fijn en laat hem afkoelen.
6. Meng de kruiden, knoflook en fijngeprakte aardappel door de dressing en schep de slablaadjes er voorzichtig door. Garneer de salade met plakjes radijs. Bron: MisterMail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :