1 handsinaasappel 200 gm lendebiefstuk, in kleine blokjes 1 zout 1 peper uit de molen 25 gm boter of margarine 150 gm kastanjechampignons, in vieren 2 sjalotjes, gehalveerd 1/2 eetlepel(s) provençaalse kruiden 1 takje tijm 2 gedroogde tomaten in olie, in reep; jes (evt) 100 ml runderfond (pot) 100 ml rode droge wijn Sinaasappel wassen, dun schillen en schil in dunne reepjes snijden. Vervolgens sinaasappel rondom dik schillen, zodat het witte deel eraf is. Met scherp mesje partjes tussen de vliesjes uitsnijden en vrijkomend sap opvangen. Vlees met zout en peper bestrooien. Boter verhitten en blokjes vlees rondom bruin bakken. Vlees uit pan scheppen. Champignons in achtergebleven braadvet ± 3 min. bakken. Sjalotjes ± 2 min. meebakken. Provençaalse kruiden, tijm, (gedroogde tomaatreepjes), fond, sinaasappelschil, wijn en sinaasappelsap toevoegen en geheel tegen de kook aanbrengen. Zachtjes ± 15 min. laten stoven en laatste ± 5 min. vlees en sinaasappelpartjes toevoegen. Serveer er fettucine bij. bron : Tip Culinair februari 1996 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0
2.2002 :Fingerprint : 26450887,459712259,Kalorio
Stoofpot van lendebiefstuk en champignons is een recept van De Virtuele Keuken