200 gm lente-uitjes 1/2 bosje peterselie 1 teentje knoflook 4 varkenskarbonades 800 g samen 3 eetlepel(s) droge witte wijn 1 zout 1 peper 1 liter blikje tonijn naturel van 120 g 4 ansjovisfilets in olie 1 eetlepel(s) kappertjes 1 worcestershiresausVoorbereiding stijd: circa 20 minutenVoorbereiding stijd: circa 10 minuten, plus 5 minuten in de uitgeschakelde magnetron. Snipper de ui zeer fijn. Hak peterselie en knoflook fijn. Snijd het vetrandje van de karbonades op enkele plaatsen in. Doe de ui in een magnetronschaal, voldoende ruim om er de karbonades in te bereiden. Besprenkel de ui met de wijn en plaats de schaal 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer de ui halverwege de bereidingstijd door. Doe de karbonades bij de ui in de schaal en bestrooi ze met zout en peper. Doe de verbrokkelde tonijn en de kleingesneden ansjovis erbij en wentel de karbonades door de ingredi‰nten. Doe de kappertjes erbij, zet het deksel op de schaal en plaats deze 8 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai de schaal halverwege de bereidingstijd, keer de karbonades om en bestrooi ze met het peterselie-knoflookmengsel. Besprenkel het gerecht met enkele druppels Worcestershiresaus en vervolg de bereiding. Laat het gerecht tot slot nog 5 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en dien het op met bijvoorbeeld aardappelen en salade. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2