1 bakje shii-takes (100 g) 3 bosuitjes 2 eetlepel(s) olie 400 gm nasi-bamivlees 1 pot szechuan roerbaksaus (360 g, c; onimex) 50 ml medium dry sherry Szechuan roerbaksaus van Conimex is een lekkere pittige saus met knapperige stukjes sperziebonen, babymaïs, paprika en ananas. Szechuan is een westchinese Provincie, die beroemd is door het geraffineerde gebruik van pittige kruiden. Shii-takes schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In wok olie verhitten. Vlees al omscheppend in ca. 3 minuten bruin bakken. Shii-takes en bosui toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Szechuansaus en sherry erdoorscheppen. Vlees afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes gaar sudderen. Serveren met eiermie en sperziebonen. bron : Allerhande 1 februari 1996 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0