8 aardappelen 1 zout 1 teen knoflook 1 klontje (dieet) margarine 1 ei 1 peper 150 ml magere melk. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in water met een beetje zout in 20 minuten net gaar. Laat ze even droogstomen. Wrijf een ovenschotel ondertussen in met een opengesneden teentje knoflook. Kwast daarna in met een klein beetje margarine. Klop in een kommetje het ei los met een beetje peper en zout. Roer nu de melk erdoor. Verwarm de oven vast voor. Snijd de aardappelen in niet te dunne plakken. Lag ze dakpansgewijs in de schotel. Giet het ei-melkmengsel erover. Zet de schotel nu in de oven zodat de bovenkant goudgeel kan kleuren.Voorbereiding stijd: 1 uur Oventemperatuur: 200 graden C, gasovenstand 4 Oventijd: 30 minuten Variatie: Leg een laagje dun gesneden uienringetjes op de aardappelen voor u het losgeklopte ei met melk erover schenkt. Recipe by Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :