1 ui 2 knoflookteentjes 2 stengels bleekselderij 1 groot blik witte bonen 15 gm boter 1 klein blikje tomatenpuree 2 blikken tomatenblokjes 3 kippen/ groentenbouillontabletten 2 eetlepel(s) gesnipperde peterselie 1 prei 1 zout 1 versgemalen peper. 1 pan 1 staafmixer 1 keukenmachineVoorbereiding : Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes, maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes, spoel de bonen af in een zeef en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een grote pan en bak de ui, knoflook en bleekselderij ca. 4 minuten. Roer de tomatenpuree door het uimengsel, voeg de tomatenblokjes met vocht, de bouillontabletten en 1 liter water toe.Voorbereiding swijze: Breng het geheel aan de kook ,roer 3/4 van de witte bonen door de soep en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine., Roer de rest van de bonen en de peterselie door de soep en laat alles door en door heet worden.Maak intussen de prei schoon en snijd het witte en lichtgroen gedeelte in dunne ringetjes. Serveertips: Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer met de preiringetjes. Recipe by Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2