Zaanse kipschotel

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 kip-braadstukken 1,2 kg samen 400 gm knolselderij 1 sap van 1/2 citroen 1 kerrie 1 zout 1 peper 3/4 deciliter melk 1 bloem 1 zaanse mosterd 1 bosje bieslook
Voorbereiding
stijd: circa 30 minuten
Voorbereiding
stijd: circa 30 minuten, plus 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron. Spoel de stukken kip af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Schil de knolselderij, snijd hem in plakken met een dikte van 3 cm en snijd deze vervolgens in reepjes. Doe de selderij in een magnetronschaal, voldoende ruim voor de kip. Doe het citroensap erbij en zoveel water, dat de selderij onderstaat. Kook de selderij 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand en roer de groente halverwege de bereidingstijd door. Bestrooi de kip met een snufje kerrie en zout en peper. Vermeng de melk met 1 1/2 theelepel bloem en 2 theelepels mosterd. Neem de schaal uit de magnetron, schenk het melkmengsel erbij en roer alles door. Leg de stukken kip in de schaal met het meest vlezige deel tegen de rand. Zet het deksel op de schaal en plaats deze 20 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai de schaal driemaal een kwartslag en keer de stukken kip halverwege de bereidingstijd om, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Was de bieslook en knip deze fijn. Laat het gerecht 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en strooi tot slot de bieslook erover. Serveer dit gerecht met geroosterd brood apart erbij. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

3.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712306,Kalorio

Zaanse kipschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hete kipschotel
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel met satésaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pennesalade met Amsterdamse uien
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met mosterdsaus
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept