Bereiding
4 kip-braadstukken 1,2 kg samen 400 gm knolselderij 1 sap van 1/2 citroen 1 kerrie 1 zout 1 peper 3/4 deciliter melk 1 bloem 1 zaanse mosterd 1 bosje bieslook
Voorbereidingstijd: circa 30 minuten
Voorbereidingstijd: circa 30 minuten, plus 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron. Spoel de stukken kip af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Schil de knolselderij, snijd hem in plakken met een dikte van 3 cm en snijd deze vervolgens in reepjes. Doe de selderij in een magnetronschaal, voldoende ruim voor de kip. Doe het citroensap erbij en zoveel water, dat de selderij onderstaat. Kook de selderij 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand en roer de groente halverwege de bereidingstijd door. Bestrooi de kip met een snufje kerrie en zout en peper. Vermeng de melk met 1 1/2 theelepel bloem en 2 theelepels mosterd. Neem de schaal uit de magnetron, schenk het melkmengsel erbij en roer alles door. Leg de stukken kip in de schaal met het meest vlezige deel tegen de rand. Zet het deksel op de schaal en plaats deze 20 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai de schaal driemaal een kwartslag en keer de stukken kip halverwege de bereidingstijd om, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Was de bieslook en knip deze fijn. Laat het gerecht 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en strooi tot slot de bieslook erover. Serveer dit gerecht met geroosterd brood apart erbij. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2
3.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712306,Kalorio