Provençaalse ovenschotel

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 grote aardappels 200 gm broccoli 1 blikje maïskorrels 150 gm wortelen (winter- of bospeen) 2 small preitjes 2 eieren 50 gm geraspte kaas 1 ons spekblokjes 1 provençaalse kruiden 1 zwarte peper 1 zout 1 takje peterselie 2 tomaten Je kunt ook 600g 'pan-klare' groenten kopen (vers of uit de diepvries), in plaats van losse groenten. Kies je voor een pak uit de diepvries, kijk dan even of daar nog geen kruiden in zitten.
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of margarine. Schil de aardappels en snijd de groenten in fiepjes (prei in piezels). Kook de aardappels en de groenten (behalve de maïs) tot ze net gaar zijn. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Of als je voor de extra kaas kiest, snij deze dan in blokjes. Klop de eieren los met ongeveer 4 theelepels gedroogde kruiden of flink wat verse of diepvrieskruiden, peper en zout. Meng de aardappels, groenten, kaas en spekjes dooreen in de ovenschaal. Giet er het eimengsel overheen. Zet de schaal in de oven totdat het ei gestold is en de schotel er goudbruin uitziet. Serveer met een takje peterselie en plakjes tomaat. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

23.0

8.2002 :Fingerprint : 26450887,459712202,Kalorio

Provençaalse ovenschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept