300 gram worteltjes 1 ui zout 2 koffielepel olie 200 gram hamlap in kleine blokjes 1 pot conimex roerbaksaus babi ketjap 1-2 eetlepels sambal manis 2 eetlepels grofgehakte koriander of selderij conimex chinese eiermie (240 gr. ge; kookt)Voorbereiding swijze: Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine smalle plakjes. Pel en snijd de uien in ringen. Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Zet ondertussen een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes en de wortelplakjes 3 minuten. Schep de uienringen erdoor en roerbak deze 3 minuten mee. Schep de roerbaksaus, de sambal (hoe meer hoe heter!) en de koriander of selderij erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen. Schep de eiermie en de pittige ketjapreepjes in diepe borden of kommen.
Pittige ketjapreepjes met koriander is een recept van De Virtuele Keuken