Kippensoep met kool

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gr chinese-, witte en/of spitskool, in; reepjes gesneden 300 gr kipfilet, in reepjes gesneden 200 gr champignons, in plakjes 1,5 l kippenbouillon (van tablet) 2 uien, gesnipperd 1 teentje knoflook, uitgeperst 1/2 theel sambal oelek 1 theel tamari of 1 theel kikkoman soja-sau; s peper en zout 1 eetl olie Breng de kippenbouillon net tegen de kook (niet laten koken!). Verhit de olie in een pan en bak de kipfilet bruin. Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak dit even mee. Voeg de sambal, de kool en de plakjes champignons toe en laat dit 5 minuten zachtjes bakken. Doe het mengsel bij de bouillon en voeg de tamari of kikkoman soja-saus toe. Op smaak brengen met peper en zout. In fase 2 kunt u hier (geroosterd) volkorenbrood bij eten.

Kippensoep met kool is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept