Quiche met venkel en ham

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 venkelknollen 100 g ontvette ham 60 g rookkvlees/bacon 4 eieren 100 ml room, 8% v.g. 160 g kruimeldeeg 1 snuifje nootmuskaat peper en zout
Voorbereiding
Was en schil de venkel. Snijd in stukjes. Stoom ze gedurende 15 minuten in de stoomkoker. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Snijd de ham, het rookvlees/bacon en de venkel in reepjes. Verwarm de oven voor op 200°C. (stand 6) Klop de eieren los samen met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de ham, het rookvlees/bacon en de venkel al roerend toe. Leg het kruimeldeeg in een taartvorm (diameter 24 cm). Giet de bereiding over het kruimeldeeg. Zet gedurende 30 minuten in de oven. Dien warm op.

Quiche met venkel en ham is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept