500 gm kastanjechampignons 1 grote ui 2 knoflookteentjes 2 cm verse gemberwortel 2 eetlepel(s) olie 3 eetlepel(s) yoghurt 1 eetlepel(s) tomatenpuree 2 eetlepel(s) gemalen koriander(ketoembar) 150 gm diepvriesdoperwten 1 zout 1 chilipoeder 75 gm ongezouten cashewnoten 3 eetlepel(s) gesnipperde koriander of peterseli; eVoorbereiding : Borstel de champignons en halveer ze of snijd ze in vieren, afhankelijk van de grootte, laat kleine champignons heel.Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes, schil de gemberwortel en snijd hem in stukjes, pureer de ui, knoflook en gember met 3 eetlepels water tot een glad mengsel in een keukenmachine.Voorbereiding swijze: Verhit de helft van de olie in een wok of een andere koekenpan en rorbak de champignons ca. 3 minuten, Doe de champignons in een kom en veeg de wok schoon. Verhit de rest van de olie en roerbak de uienpuree ca.3 minuten. Voeg lepel voor lepel de yoghurt toe en bak elke lepel ca. 30 seconden mee. Roer de tomatenpuree en de gemalen koriander erdoor. Voeg de doperwten, 3 dl water en de champignons met hun vocht toe . Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het gerecht ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.Breng de curry op smaak met zout en chilipoeder, schep de noten erdoor en strooi de gesnipperde koriander (of peterselie) erover. Serveertips: Lekker met rijst en komkokmmersalade! :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 18.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712013,Kalorio