40 gm gort 100 ml groentebouillon 1 sap van 1/2 citroen 2 eetlepel(s) koudgeperste zonnebloemolie (20 gr; ) 1 eetlepel(s) frambozenazijn (10 gr0 1 snufje zeezout 1 vers gemalen witte peper 1 bos radijs (100 gr) 250 gm champignons 1/4 krop eikenbladsla 1/2 bosje bieslook 1. Breng de gort met de groentebouillon aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat de gort nog 30 minuten in het kookwater opzwellen.
2. Maak een marinade van citroensap, olie, frambozen azijn, zeezout en witte peper.
3. Maak de radijsjes schoon, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Borstel de champignons, wrijf ze af met een vochtige doek en snijd ze in plakjes.
4. Schep de champignons meteen door de marinade, om verkleuren te voorkomen; schep ook de afgekoelde gort erdoor en laat het even staan.
5. Maak de eikenbladsla schoon, was haar en dep haar droog. Schep de radijs door de gortsalade, maak haar op smaak af en schep de salade op de eikenbladsla. Strooi er fijngesneden bieslook over. TIP Als u de champignons kort blancheert, worden ze lichter verteerbaar, ze verliezen echter wat van hun aroma. 94 Kcal / 393 Kj, 3 gr E, 6 gr V, 0 mg Chol, 8 gr Kh Bron: Mailinglist Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3