Salade niçoise

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 klein blikje ansjovis 1 gele paprika 1 sjalotje gemengde bladsla naar keuze zoete rode wijnazijn 400 g verse tonijn aan 1 stuk 200 g haricot verts 10 olijven 1 bakje cerise tomaatjes olijfolie 2 gekookte eieren peper
Voorbereiding
: Zet de ansjovisfilets een nacht in melk om de sterke zoute smaak te verminderen. Kook de haricot verts beetgaar en spoel ze koud af. Snijd de paprika in reepjes, de olijven in ringen, het sjalotje in halve ringen en halveer de tomaatjes. Meng de bladsla met de gesneden ingrediënten en maak dit geheel op smaak met de olijfolie, de wijnazijn en peper. Verdeel deze salade over de borden en leg wat ansjovis en plakjes ei op de salade. Bak of gril de tonijn heel kort in weinig olijfolie zodat deze nog mooi roze is van binnen. Snijd dan de tonijn in plakken en leg deze op de salade. Serveer met geroosterd bruin of meergranen brood. Voedingswaarde per portie Kcal 300

Salade niçoise is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasalade à la niçoise
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tonijnkroon à la niçoise
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade niçoise van slaharten (of mediterrane salade)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aubergineprutje
30-60 min -
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept