300 gram trostomaten 15 gram boter of margarine 2 tartaartjes zout peper 1 knoflookteentje 1 eetlepel gesnipperde peterselie 3 eetlepels gesnipperde basilicum Ontvel de tomaten: kruis de velletjes in, en dompel ze in kokend water. Pel de tomaten snij ze door de helft en verwijder het vocht en de zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes, op een hoog vuur lekker bruin aan beide kanten. Draai het vuur lager en bestrooi het vlees met wat peper en zout. Pers het knoflookteentje uit boven het bakvet en bak dit 30 seconden mee. Voeg dan de tomaten toe en de peterselie, bak dit nog 4 minuten. Draai het vlees halverwege de baktijd nog eens om. Leg de tartaartjes op een warme schaal en houd ze warm onder alufolie. Roer nu de basilicum door de tomatensaus en breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer er de courgettesalade bij met zilvervliesrijst ( 2 opschep lepels = 120 Kcal). Totaal 395 kcal.