Tonijnsalade met knoflook-korianderdressing

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 eieren 2 blikjes tonijn 1 groene paprika (gebruik eventueel paprika; uit pot) 3 lente uitjes 50 gram groene en 50 gram zwarte olijven zo; nder pit 1 bakje cherry tomaatjes dressing: 1 sjalotje 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels rodewijnazijn versgemalen peper en zout 2 eetlepels gehakte koriander (vers of uit de d; iepvries) Kook de eieren hard in 8 - 10 minuten. Leg ze in een schaaltje met koud stromend water. Pel de eieren en snij ze in partjes. Giet de tonijn af en haal de rondjes los met een vork. Snijd de paprika, zonder zaadjes, in blokjes als je last van je maag krijgt van paprika gebruik dan paprika uit een pot deze zijn geroosterd en van hun velletje ontdaan ze zijn daarna in olie ingelegd. Verdeel de uitjes in smalle ringetjes en de olijven in plakjes. Verkruimel de feta en halveer de tomaatjes. Meng de tonijn met de helft van de eieren, uitjes, olijven. Snipper het sjalotje en de knoflook en fruit deze in de olijfolie en neem de pan van het vuur. Schep alle resterende ingredienten van de dressing erdoor. En schep de lauwwarme dressing over de salade. Als laatste de tomaatjes erdoor scheppen. Lekker met turksbrood of pita broodjes. Kcal. 389 koolhydraten 8 gram

Tonijnsalade met knoflook-korianderdressing is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met mais en kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensalade
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oosterse bouillon met schaaldieren en korianderdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofbootje met frisse tonijnsalade
20 min-
Bekijk recept
Taco's met tonijnsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla met romige tonijnsalade
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Pofaardappel met sla en tonijndressing
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept