4 eieren 2 blikjes tonijn 1 groene paprika (gebruik eventueel paprika; uit pot) 3 lente uitjes 50 gram groene en 50 gram zwarte olijven zo; nder pit 1 bakje cherry tomaatjes dressing: 1 sjalotje 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels rodewijnazijn versgemalen peper en zout 2 eetlepels gehakte koriander (vers of uit de d; iepvries) Kook de eieren hard in 8 - 10 minuten. Leg ze in een schaaltje met koud stromend water. Pel de eieren en snij ze in partjes. Giet de tonijn af en haal de rondjes los met een vork. Snijd de paprika, zonder zaadjes, in blokjes als je last van je maag krijgt van paprika gebruik dan paprika uit een pot deze zijn geroosterd en van hun velletje ontdaan ze zijn daarna in olie ingelegd. Verdeel de uitjes in smalle ringetjes en de olijven in plakjes. Verkruimel de feta en halveer de tomaatjes. Meng de tonijn met de helft van de eieren, uitjes, olijven. Snipper het sjalotje en de knoflook en fruit deze in de olijfolie en neem de pan van het vuur. Schep alle resterende ingredienten van de dressing erdoor. En schep de lauwwarme dressing over de salade. Als laatste de tomaatjes erdoor scheppen. Lekker met turksbrood of pita broodjes. Kcal. 389 koolhydraten 8 gram
Tonijnsalade met knoflook-korianderdressing is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing