100 gr. bloem 1 dl. sojaolie 1 ui 2 teentjes knoflook 200 gr. okra (groente) 1 rode paprika 3 stengels bleekselderij groentebouillonblokjes 3 laurierblaadjes 2 spaanse pepers 2 tl. tijm cayennepeper 200 gr. rooktofu 200 gr. gekookte rijst zoutVoorbereiding : De bloem en de olie in een koekepan door elkaar roeren en in ca. 5 min. bruin laten worden. Dan 2 liter water toevoegen en laten binden. In een andere pan de grofgesneden ui fruiten met de geperste knoflook en rooktofu. Daarna de gebonden roux, de okra (gesneden in stukken van 2,5 cm.) de fijngesneden paprika en de stukjes bleekselderij toevoegen. Het geheel op smaak brengen met laurierblaadjes, spaanse peper, tijm, cayennepeper, bouillonblokjes en zout. Circa 1 uur laten koken, totdat de okra gaar is. De gekookte rijst toevoegen en meewarmen Energie per 100 gr. 210 Kcal. 900 Kj. 11 gr. eiwit; 23 gr. koolhydraten 9 gr. vet