Broccolischotel Met Shoarmareepjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 g broccoli 1 winterpeen (ca. 20 1 rode ui 3 eetlepels olie 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 schaal shoarmareepjes (ca. 300 g) 2 eetlepels japanse sojasaus (of 1 eetlepel ket; jap manis) --- Materialen --- wok Bereiden Broccoli in zeer kleine roosjes verdelen, stronk indien nodig schillen en in stukjes snijden. Winterpeen dun schillen, in lange plakken snijden en vervolgens in reepjes. Ui pellen, halveren en in flinterdunne boogjes snijden. In grote wok olie verhitten. Ui, wortel en plakjes broccoli op hoog vuur 2 min. roerbakken. Knoflook en shoarmavlees 2 min. meebakken. Broccoliroosjes toevoegen en 1-2 min. meebakken. Sojasaus en 3 el water toevoegen. Gerecht op hoog vuur nog 1-2 min. al omscheppend bakken. Op smaak brengen met peper. Lekker met rijst. Tip Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is. Behalve winterpeen lenen tal van groenten zich voor dit gerecht, zoals paprika, champignons, maïs, prei of bleekselderij. Bevat per eenpersoonsportie: energie 215 kCal - eiwit 21 g - vet 11 g - koolhydraten 8 g

Broccolischotel Met Shoarmareepjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Midden-Oosterse andijviestamppot
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarmaschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli-mozzarellaschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccolischotel met kip
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Broccolischotel met kipfilet Kentucky
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept