500 g broccoli 1 winterpeen (ca. 20 1 rode ui 3 eetlepels olie 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 schaal shoarmareepjes (ca. 300 g) 2 eetlepels japanse sojasaus (of 1 eetlepel ket; jap manis) --- Materialen --- wok Bereiden Broccoli in zeer kleine roosjes verdelen, stronk indien nodig schillen en in stukjes snijden. Winterpeen dun schillen, in lange plakken snijden en vervolgens in reepjes. Ui pellen, halveren en in flinterdunne boogjes snijden. In grote wok olie verhitten. Ui, wortel en plakjes broccoli op hoog vuur 2 min. roerbakken. Knoflook en shoarmavlees 2 min. meebakken. Broccoliroosjes toevoegen en 1-2 min. meebakken. Sojasaus en 3 el water toevoegen. Gerecht op hoog vuur nog 1-2 min. al omscheppend bakken. Op smaak brengen met peper. Lekker met rijst. Tip Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is. Behalve winterpeen lenen tal van groenten zich voor dit gerecht, zoals paprika, champignons, maïs, prei of bleekselderij. Bevat per eenpersoonsportie: energie 215 kCal - eiwit 21 g - vet 11 g - koolhydraten 8 g