2 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 theelepel suiker 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld 2 grote aubergines 400 g rundergehakt 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel gedroogde oregano 100 g fetakaas, grofverkruimeld 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngeha; kt materialen lage ovenschaal Bereiden Oven voorverwarmen op 175 ºC. In hapjespan 1 el olie verhitten en ui 2-3 min. glazig bakken. Tomaten met vocht, suiker en chilipepertjes toevoegen en 15-20 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen aubergines in lengte halveren en met lepel tot 1 cm van rand uithollen. Vruchtvlees fijnsnijden. In koekenpan rest van olie verhitten en gehakt in 2-3 min. rul bakken. Fijngesneden aubergine, knoflook en oregano erdoor scheppen en gehaktmengsel nog 5 min. bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Tomatensaus over bodem van ovenschaal verdelen. Uitgeholde aubergines in saus leggen en gehaktmengsel erin scheppen. In midden van oven gevulde aubergines in ca. 35-40 min. gaarbakken. Aubergine op vier borden leggen en garneren met feta en peterselie. Tomatensaus rondom aubergine scheppen. Wijnadvies Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Met Feta En Gehakt Gevulde Aubergine is een recept van De Virtuele Keuken