Gemengde groentesalade

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 winterwortel 1 rode paprika 2 struikjes witlof 1 rettich 50 gm eikenbladsla 4 stengels bleekselderij 1/2 citroen 1 peper 1 zout 6 eetlepel(s) magere kwark 2 eetlepel(s) magere yoghurt 1 eetlepel(s) mayonaise 1/4 ui 1 theelepel(s) suiker 2 gevulde olijven 1. Maak eerst alle groenten schoon. Schrap daarvoor de wortel, halveer de paprika, verwijder de zaadjes en de onderkant van de witlof, schrap eventueel de rettich. Was alle groenten, ook de eikenbladsla. Laat de sla even uitlekken.

2. Snijd de winterwortel en de rettich in dunne plakjes, de paprika, witlof en bleekselderij in smalle reepjes. Leg ze samen in een slaschaal. Leg de eikenbladsla als een kraagje aan de buitenkant. Sprenkel er een beetje citroensap over uit. Strooi er ook een beetje peper en zout over.

3. Maak nu het sausje van de kwark, yoghurt, mayonaise en een beetje peper en zout. Pel het stukje ui, hak het in kleine stukjes. Maak het sausje daarmee en met de suiker op smaak. Serveer het apart bij de gemengde salade. Garneer de bovenkant van het sausje met de in plakjes gesneden olijven. Recipe by Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

3.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712061,Kalorio

Gemengde groentesalade is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane groentesalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous-groentesalade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene groentesalade
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse groentesalade
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kruidige aardappelschijfjes en kip uit de oven
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept