4 rijpe peren 2 borrelglaasjes perenlikeur 60 gm gorgonzola 30 gm bloem 1 ei 40 gm paneermeel 750 gm plantaardig vet of 1 l olie om te; frituren ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 0
2.0;
4.02 Schil de peren, halveer ze, verwijder voorzichtig steeltjes en klokhuizen en bestrijk de snijvlakken van de peren zorgvuldig met de helft van de perenlikeur. Roer de rest van de likeur met de Gorgonzola tot een romige crème en vul hiermee 4 uitgeholde peren. Leg de andere helften erop en druk stevig aan. Wentel de peren eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel. Druk de paneermeel stevig aan. Verhit het vet of de olie in een frituurpan tot 180 graden C, bak hierin de peren 6 - 8 minuten, neem ze uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier. Meteen serveren. :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 0