Paddestoelen in wijn uit de braadzak

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm paddestoelen, bv oesterzwammen of; champignons 25 gm boter, in kleine blokjes 2 eetlepel(s) droge sherry, droge vermout of dro; ge witte wijn 1 eetlepel(s) fijngehakte lavas of bladselderij 4 eetlepel(s) magere kwark 1 zeezout 1 versgemalen peper Maak de paddestoelen schoon, halveer grote exemplaren of snijd ze in vieren. Verwijder taaie stelen van oesterzwammen en snijd de hoeden, afhankelijk van het formaat, in 4 of 8 repen. Doe de paddestoelen met de boter, de drank, het grootste deel van de lavas of de selderij en de kwark in een middelgrote magnetronbestendige braadzak. Maak de zakjes losjes dicht en leg ze op een magnetronbestendig bord. Zet 4 minuten op HOOG in de magnetron en keer de zak halverwege de tijd voorzichtig om. Laat 2 minuten nagaren. Kneed de zak voorzichtig om de saus gelijkmatig te verdelen en laat de inhoud daarna in de serveerschaal glijden. Voeg de resterende kruiden toe en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Ook zonder de lavas, die desgewenst kan worden vervangen door selderijblad, zijn deze paddestoelen vol van smaak. Geef ze als bijgerecht of als snack op knoflookbrood. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 16.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712364,Kalorio

Paddestoelen in wijn uit de braadzak is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met couscous
1u10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen Hawaï met sugarsnaps
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept