1 1/2 eetlepel(s) rode-wijnazijn 200 ml zoete witte wijn 1 small ui, zeer fijngehakt 2 teentjes knoflook, uitgeperst 2 theelepel(s) kerriepoeder, of naar eigen smaak 1 theelepel(s) gemalen komijn, afgestreken 1 theelepel(s) gemalen koriander, afgestreken 1/2 theelepel(s) kurkuma 1 theelepel(s) cayennepeper, afgestreken 16 kiphapjes (ca. 1 kg), zonder vel ----DIPSAUS---- 250 ml magere yoghurt 5 eetlepel(s) fijngehakte verse of 1,5 eetl gedr; oogde munt 1 1/2 eetlepel(s) citroensap 1 zout en versgemalen peper 1. Meng de azijn, wijn, ui, knoflook en specerijen goed door elkaar en doe dit mengsel in een ondiepe schaal. Schep de kiphapjes door de marinade, dek de schaal af en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
3. Schik de kiphapjes op een bakplaat met verhoogde rand, giet bijna alle marinade hier overheen (houd de rest achter voor later), dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak de kiphapjes 20 minuten in de hete oven.
4. Bereid intussen de dipsaus door de yoghurt met de rest van de ingrediënten te vermengen. Bewaar deze saus in de koelkast tot de kiphapjes gaar zijn.
5. Neem de bakplaat uit de oven, verwijder de aluminiumfolie, bestrijk de kiphapjes met de achtergehouden marinade en rooster ze goudbruin onder een hete grill.
6. Schik de kiphapjes rondom een kom met de gekoelde dipsaus en dien ze warm of op kamertemperatuur op. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1