Taartje van port salut en gorgonzola

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 plakken port salut 150 gm gorgonzola 1.5 deciliter creme fraiche 2 deciliter port, rode 2 eetlepel(s) honing 1 laurierblad 1 takje tijm 1 peperkorrels 1 trosje witte druiven 1 toefje selderij 1 walnoten ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;



4.02
Voorbereiding
stijd: 1 uur 5 minuten
Voorbereiding
stijd: 20 minuten Benodigde materialen: Een ring- of savarinvorm en wat plasticfolie.
Voorbereiding
swijze Neem bij voorkeur lange plakken Port Salut van circa 2 millimeter dikte. Halveer de plakken Port Salut in de lengte. Bekleed de binnenkant van de ringen achtereenvolgens met plasticfolie en de plakken Port Salut. Prak de gorgonzola fijn en meng hier de crème fraîche door. Vul de ringen met de crème en strijk de bovenkant glad. Zet de ringen een uur weg in de koelkast. Kook de port samen met de honing, laurier, tijm en enkele gekneusde peperkorrels in tot de helft. Zeef de saus en laat hem vervolgens afkoelen. Zet de taartjes op de borden en verwijder de ringen en het plasticfolie. Garneer het taartje met walnoten, selderijblad en een druif. Zet gehalveerde en ontpitte druiven tegen het taartje aan en druppel hier de portsaus speels omheen. Lekker met notenbrood met boter. Bron: receptenweb.nl :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0



4.02 von :Letzte Aender. :

5.0



4.2002 :Fingerprint : 26450888,459712373,Kalorio

Taartje van port salut en gorgonzola is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetaartje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept