Zoetzure aardappelen

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

6 middelgrote aardappelen (geen nieu; we) 1/2 rode ui, fijngehakt 1 augurk, fijngehakt 3 ingelegde bietjes (pot), fijngehak; t 3 eetlepel(s) zure room 1 eetlepel(s) bietensap (van de pot bietjes) 1 eetlepel(s) suikerglazuur 1 eetlepel(s) dijonmosterd 1 stukjes haring in zure room 1 krulpeterselie voor garnering ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;



4.02 Warm de oven voor op 200 graden C. Vet de buitenkant van de aardappelen in en bak ze 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Neem ze eruit en laat ze iets afkoelen, zodat ze zijn aan te pakken. Snijd de aardappelen doormidden en hol ze voorzichtig uit, zonder de schil te beschadigen. Prak het uitgelepelde kruim fijn en meng grondig met de overige ingrediënten, behalve de haring. Schep deze vulling royaal in de aardappelhelften. (Tot dit punt kunt u de aardappelen van tevoren klaarmaken en tot 1 dag in de koelkast bewaren. Laat de aardappelen wel eerst op kamertemperatuur komen alvorens ze te serveren). Beleg elke gevulde aardappel met 1 tot 2 stukjes haring en garneer met een toefje peterselie. Schenk bij dit buffet aquavit, koud bier of mousserende vruchtendranken. :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0



4.02 von :Letzte Aender. : 2

0.0



4.2002 :Fingerprint : 26450888,459712389,Kalorio

Zoetzure aardappelen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept