6 middelgrote aardappelen (geen nieu; we) 1/2 rode ui, fijngehakt 1 augurk, fijngehakt 3 ingelegde bietjes (pot), fijngehak; t 3 eetlepel(s) zure room 1 eetlepel(s) bietensap (van de pot bietjes) 1 eetlepel(s) suikerglazuur 1 eetlepel(s) dijonmosterd 1 stukjes haring in zure room 1 krulpeterselie voor garnering ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;
4.02 Warm de oven voor op 200 graden C. Vet de buitenkant van de aardappelen in en bak ze 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Neem ze eruit en laat ze iets afkoelen, zodat ze zijn aan te pakken. Snijd de aardappelen doormidden en hol ze voorzichtig uit, zonder de schil te beschadigen. Prak het uitgelepelde kruim fijn en meng grondig met de overige ingrediënten, behalve de haring. Schep deze vulling royaal in de aardappelhelften. (Tot dit punt kunt u de aardappelen van tevoren klaarmaken en tot 1 dag in de koelkast bewaren. Laat de aardappelen wel eerst op kamertemperatuur komen alvorens ze te serveren). Beleg elke gevulde aardappel met 1 tot 2 stukjes haring en garneer met een toefje peterselie. Schenk bij dit buffet aquavit, koud bier of mousserende vruchtendranken. :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0